SAMSUN İL AFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜĞÜ'NE ZİYARET

Yazar: sosyal hizmet | Tarih: 18 Nisan 2024

Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü “SHB236 Kurum Deneyimi” dersi öğrencilerin kurumlara ziyaretlerde bulunmasıyla sosyal hizmet uygulamalarını yerinde gözlemleyerek uygulama bilgisi kazanmasını amaçlamaktadır. Ders kapsamında bölümümüz 2. sınıf öğrencilerinin “kurum işleyiş ve afet uygulamaları”nı yerinde tanıması ve anlaması amacıyla Samsun İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne kurum ziyareti gerçekleştirilmiştir.

Gerçekleştirilen ziyaret esnasında ilk olarak öğrencilere "Afet Farkındalık Eğitimi" verilmiş olup daha sonrasında kurumun farklı birimlerindeki işleyişler ve uygulamalara yönelik bilgilendirmeler yapılmıştır. Son olarak kurum bünyesinde yer alan Köpek Eğitim Merkezindeki arama kurtarma köpeklerinin gösterisiyle kurum ziyareti sonlandırılmıştır.